Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Chemical growth regulators on postharvest sprout development of Sechium edule Swartz Phyton
Aung,Louis H; Harris,C Max; Jenner,Joel F.
Chayote is viviparous and has a tendency to sprout under postharvest storage conditions. The precocious sprout development shortens storage life, lessens fruit quality (texture) and diminishes its value for sale and consumption.Based on the hypothesis that gibberellins (GAs) are essential in initiating chayote sprout development, GAs and GA-antagonists on postharvest sprout development were determined by injection of the chemical regulators via a punched cavity in the fruit adjacent to the embryo.Exogenous application of gibberellin A1 and A3 of 1 mM promoted, while 1 mM tetcyclacis (a GA inhibitor) inhibited sprout development.Prohexadione of 1 mM also inhibited sprout emergence in semi-mature fruits and retarded the development of emergent sprout of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Chayote; Gibberellins; GA-antagonists; Sprouting.
Ano: 2004 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-56572004000100019
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Comparison of four DNA extraction methods on various tissues and types of Sechium edule (Jacq.) Sw Phyton
Galindo-Tovar,ME; Gasperin-Sanatta,VS; Alejandre-Rosas,JA; Leyva-Ovalle,OR; Murguía-González,J; Lee-Espinosa,HE; Landero-Torres,I.
Sechium edule is an important crop in Southern Mexico and Central America, and México was the main producer, with 53% of the world production in 2012. This species presents high levels of morphological variation that have resulted in different types of varieties not clearly defned. However, morphological characteristics have not been sufficient to classify S. edule varieties, and it has been difficult to study the species genetic diversity. Because of it, there is a need to develop methods for studying the genetic diversity in S. edule. In this regard, the first step is to find a suitable DNA extraction method. For this reason, in this study four DNA extraction methods (two laboratory protocols, and two commercial kits) were compared for their efficiencies...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Sechium edule; Chayote; DNA quality; DNA yield.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-56572014000200011
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Cultivo do chuchu. Infoteca-e
LOPES, J. F.; OLIVEIRA, C. A. de S.; SOUZA, A. F. de; BARBOSA, S.; CHARCHAR, J. M.; CASTOR, O. S.; MAKISHIMA, N.; COBBE, R. V..
bitstream/item/184877/1/digitalizar0107.pdf
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Cultivar; Controle; Manipulacao; Higienizacao; Classificacao; Coeficiente tecnico; Colletotrichum lagenarium; Leandria mamordicae; Chayote; Climate soil; Fertilization; Diseases; Control; Pest insects; Harvest; Productivity; Yield; Manipulation; Handling; Ácaro; Adubação; Broca; Chuchu; Clima; Colheita; Doença; Embalagem; Época de Plantio; Erysiphe Cichoracearum; Inseto; Irrigação; Praga; Produtividade; Sechium Edule; Sistema de Produção; Solo; Variedade; Cropping systems; Farming systems; Irrigation; Planting date; Soil; Varieties.
Ano: 1984 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/769095
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estudio biodirigido de un extracto alcohólico de frutos de Sechium edule (Jacq.) Swartz Agrociencia
Monroy-Vázquez,M. Elena; Soto-Hernández,Marcos; Cadena-Iñiguez,Jorge; Santiago-Osorio,Edelmiro; Ruiz-Posadas,Lucero del Mar; Rosas-Acevedo,Hortensia.
Sechium edule (chayote) es una especie neotropical con amplia variación biológica en forma, color y sabor de los frutos, los cuales han sido utilizados como fuente de alimento y medicina. En esta investigación se usaron frutos de S. edule var. nigrum spinosum para evaluar la actividad antiproliferativa y citotóxica en dos líneas tumorales (L-929 y HeLa); además, de aislar y caracterizar los componentes de mayor actividad a partir de un extracto alcohólico. El extracto se fraccionó por cromatografía en columna, los ensayos biológicos se realizaron con el extracto y las fracciones principales evaluando seis concentraciones (0, 0.047, 0.23, 0.47, 1.18, 2.37 mg-mL-1). De cuatro fracciones aisladas, tres tuvieron actividad antiproliferativa y citotóxica de tipo...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cáncer; Chayote; Fracciones; Ácidos grasos; Cucurbitaceae.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1405-31952009000800002
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Etiología de la marchitez de plantas de Sechium edule (Jacq.) Sw. en la región centro del estado de Veracruz. Colegio de Postgraduados
Olguín Hernández, Gildardo.
A nivel mundial, México ocupa el primer lugar en producción y exportación de chayote (Sechium edule) tipo verde liso. La principal zona de producción se ubica en la región central de Veracruz, principalmente en los municipios de Coscomatepec, Huatusco, Ixhuatlán del Café, Chocamán, Tlilapan, Orizaba, Rafael Delgado y Amatlán de los Reyes. Como consecuencia del éxito comercial del chayote en los mercados de Norteamérica, la superficie de la producción nacional como monocultivo ha aumentado considerablemente, lo que ha generado la aparición de problemas fitosanitarios, principalmente la marchitez de plantas. Los productores han asociado este síntoma con Phytophthora spp. y aplican para su control fungicidas a base de metalaxyl, lo cual reduce la incidencia...
Palavras-chave: Phytophthora spp.; Etiología; Chayote; Metalaxyl; Etiology; Fitopatología; Maestría.
Ano: 2013 URL: http://hdl.handle.net/10521/1973
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
O cultivo do chuchu. Infoteca-e
LOPES, J. F.; OLIVEIRA, C. A. da S.; SOUZA, A. F. de; BARBOSA, S.; CHARCHAR, J. M.; CASTOR, O. S.; MAKISHIMA, N..
Com três meses de sua implantação, o chuchuzal já começa a proporcionar renda ao agricultor. A partir daí as colheitas se sucedem duas vezes por semana, por vários meses consecutivos.
Tipo: Artigo de divulgação na mídia (INFOTECA-E) Palavras-chave: Chayote; Production; Cultural methods; Cerrado; Chuchu; Produção; Sechium Edule.
Ano: 1993 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/750639
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional